Du må ikke slå dine børn

Du må ikke slå dine børn

I Danmark har Folketinget for vedtaget en lov, der forbyder forældre at slå deres børn. (Lov nr. 416 af 10. juni 1997 om forældremyndighed og samvær).

I denne lov hedder det direkte: Barnet har ret til omsorg og tryghed. Det skal behandles med respekt for sin person og må ikke udsættes for legemlig afstraffelse eller anden krænkende behandling.

Indtil 1997 var det ikke ualmindeligt, at børn fik smæk som en del af deres opdragelse, men med vedtagelsen af den nye lov har børn i dag samme beskyttelse mod vold som voksne har.

I Danmark anerkender vi, at det er bestemt muligt at opdrage sine børn uden at bruge vold. Faktum er, at en opdragelse uden tæv eller smæk er langt mere konstruktiv og fremmende for gensidig kærlighed, omsorg og respekt mellem voksne og deres børn, end en opdragelse med mere eller mindre vold.

En opdragelse, der alene bygger på kærlighed, omsorg og respekt, er en fin forberedelse for børnene til deres voksenliv og til den situation, at de en dag skal have deres egne børn at have ansvar for.

Har du brug for oplysninger og rådgivning kan du kontakte

Vold mod Udenlandske Kvinder & Indvandrerrådgivningen
Landsdækkende Rådgivninger,

Stenkildevej 4-butikken DK 8260 Viby (Ved Viby torv og overfor Viby centeret)
Bus: 1A 4A 6A 11 14 200, letbane L2.
Tlf. +45 26223611 eller +45 50141816.
Postmaster@Vold-mod-Udenlandske-Kvinder.dk

www.Vold-Mod-Udenlandske-Kvinder.dk
www.Indvandrerraadgivningen.dk